Dit jaar bestaat Minerva 205 jaar en dat wordt samen met de stad Leiden gevierd. Speciaal voor dit jubileum wordt op zondagavond 30 juni een groots concert georganiseerd op de mooiste gracht van Leiden: het Rapenburg, geïnspireerd op het jaarlijkse succes van het Prinsengracht concert in Amsterdam.

Voor Leiden, door Leiden
Het wordt een op en top Leids concert, van pop tot klassiek, met artiesten die allemaal iets met onze stad hebben. Sommigen zijn er geboren, sommigen hebben er gestudeerd. Te gast zijn Wesley Klein, Reinier Sijpkens (de man die trompet speelt op zijn kleine bootje met orgel), Mart Hoogkamer, Barry Badpak, Musicalgezelschap Otis, maar ook de wereldberoemde concertpianist Wibi Soerjadi. Wat namelijk niet iedereen weet, is dat hij in de Sleutelstad is geboren!

De avond wordt gepresenteerd door cabaretier Thomas van Luyn en begeleid door het mega orkest en koor van het Leidse en ‘s lands oudste Studenten Muziekgezelschap Sempre Crescendo onder leiding van dirigent Guido Marchena.

Minerva hoopt het Leids Grachtenconcert in de jaren die volgen voort te zetten, zodat het niet alleen een cadeau wordt ter ere van het 41ste Lustrum, maar een jaarlijkse traditie in de stad!

Wie jarig is trakteert, dus de toegang tot dit concert is natuurlijk GRATIS!

Rapenburg

Zondag 30 juni
19.00 – 22.00 uur