Update: 3 April 2024

De Peurbakkentocht zit vol!

Wij zijn enthousiast en jullie blijkbaar ook, want per ingang van heden zit de Peurbakkentocht VOL! De ingeschreven deelnemers krijgen nog persoonlijk bericht over hun deelname.

Baal je dat je de boot hebt gemist? Stuur dan een e-mail naar info@lakenfeesten.nl en dan zetten we je op de reservelijst.

Wie wint de Peurbakkentocht 2024?

Op vrijdag 28 juni 2024 staan de kades van Leiden weer vol, want dan is het weer tijd voor de Peurbakkentocht.

De Peurbakkentocht is één van de vaste pijlers van Stadsfestival de Lakenfeesten. Bij deze jaarlijks terugkerende traditie doet iedereen mee: of je staat op een peurbak of je staat op de kant te kijken naar een peurbak. Een andere keuze is er niet, want de Peurbakkentocht…? Daar moet je gewoon bij zijn! 

 

Om 19.00 uur wordt het startsein gegeven, waarna de peurbakken hun tocht over de Leidse wateren maken. Een jaarlijks wisselende jury beoordeelt alle peurbakken binnen de categorie Verenigingen, Bedrijven en Particulieren. Ook is er een creativiteitsprijs waarmee deelnemers de Aad van der Luit Trofee kunnen winnen voor de meest originele en creatieve peurbak.

Aan het einde van de vaarroute bij Brasserie De Poort verzamelen alle peurbakken zich vervolgens om in spanning af te wachten op het verlossende oordeel.

Doe jij ook (weer) mee?

Er zijn zoals gezegd drie categorieën waarop je je kunt inschrijven:

  • particulieren (deelname gratis)
  • verenigingen (deelname gratis)
  • bedrijven (deelname betaald)

Je kunt je aanmelden met jouw peurbak via dit inschrijfformulier.

Help ons om de Peurbakkentocht echt tot een feestje te maken

Ons streven is om de Peurbakkentocht steeds een beetje beter, mooier, feestelijker en duurzamer te maken voor de bezoekers en voor de omgeving. Jij kunt helpen door geen ballonnen te gebruiken om jouw boot aan te kleden. Ballonnenboten zijn niet leuk om naar te kijken en ze kunnen ook nog eens in het water terechtkomen. Daarom verzoeken we jullie ook niets uit de boten te gooien naar bezoekers.

Peurpraat #1

Nilles Raken en Daaf Sloos vertellen over de achtergrond en insteek van de Peurbakkentocht.

Peurpraat #2

Oud-winnaars de Stamgasten en vriendengroep ‘Nou En’ vertellen over de voorbereiding en plezier van het meedoen met de Peurbakkentocht.

Peurpraat #3

Henny Vos en Michiel Hoogkamer (Roze Beurs) geven je praktische tips & trucs voor het maken van een peurbak.

Peurpraat #4

Jureren is een serieuze taak! Daarom kwamen ons speakersduo Erwin Roodhart, Rik van der Geerst en jurylid Claudia de Zeeuw bij elkaar voor een oefenrondje.

Peurpraat #5

Fameus in de lucht, maar vanaf dit jaar ook op het water! De Leidse Weekendgirls gaan ervoor zorgen dat de start ordentelijk gaat verlopen.

19.00 – 21.00 uur

Beestenmarkt | Apothekersdijk
Hoogstraat | Botermarkt
Nieuwe Rijn | Eindpunt Brasserie de Poort

We zitten vol! Op de reservelijst?

Stuur een mailtje naar:
Inschrijving Peurbakkentocht
of stuur ons een e-mail via contact